עורכי דין עורכי דין - אינדקס אתרים של עורכי דין בישראל לפי תחומי התמחות.
עורכי דין-אודות צור קשר שימושון   משרד עורכי דין פרסום עורך / ת דין

פרסומת
אתר נט דין מאפשר לכל עורך דין רשום אשר אושר במערכת להוסיף מאמרים דעה טיפ או מידע אחר. חזרה אל
דף ראשי - עורכי דין







 
 
הוסף מאמר
תאריך:2/16/2009 שם הכותב:דר' מרגנית גולדרייך שם המאמר:תאונות טרקטורון
תביעת פיצויים – כיצד בוחרים עורך דין?
יש לבחור במהירות ולפני המגע עם נציגי חברת הביטוח של הטרקטורון, עורך דין מתחום הנזיקין ורצוי מתחום נזקי הגוף. יש לוודא שעורך הדין מתמחה בתאונות דרכים. יש לקבל המלצות על עורך הדין ולשוחח איתו ולראות האם מדובר במומחה לתאונות או בעורך דין כללי שאינו מתמחה בנזיקין.
תאונות טרקטורון הן תאונות דרכים
רישיון נהיגה בטרקטורון
החוק בישראל קובע, שכדי לנהוג בטרקטורון על הנהג להחזיק ברישיון נהיגה על טרקטור. רישיון הנהיגה על טרקטור נחשב לרישיון נהיגה, שבאופן יחסי קל להוציאו. הרחבה בנושא רישיון הנהיגה על טרקטורון ניתן למצוא באתר שלנו שכתובתו: www.gil-law.co.il
תאונה בטרקטורון היא תאונת דרכים
נהגים רבים משוכנעים, שתאונה בטרקטורון אינה תאונת דרכים אם התאונה התרחשה בשדות או בשטח פתוח. חשוב לציין, שתאונת דרכים מוגדרת בחוק כמאורע, שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי ובתנאי, שהנהיגה ברכב הייתה למטרות תחבורה. חשוב לציין, שהגדרת השימוש ברכב מנועי היא לא רק הנסיעה ברכב, אלא גם הכניסה לתוכו או היציאה ממנו. יש לציין,שתאונה בזמן טעינה ופריקה אינה מוגדרת כתאונת דרכים. לפיכך, כשלא מדובר בטיענה ופריקה, הנפגעים בתאונות דרכים עם טרקטורונים זכאים לקבל פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
הסכנות שבנהיגה בטרקטורון :
הטרקטורון הוא כלי רכב בעל כוח כה רב ובעל יכולת נסיעה גם מחוץ לכבישי האספלט הרגילים. היות שרבים מרוכבי הטרקטורונים הם נהגים צעירים, שבדרך כלל אינם בעלי ניסיון בנהיגה בתנאי שטח קשים, כשמתרחשות תאונות דרכים עם טרקטורונים הן בדרך כלל תאונות דרכים קטלניות.
פוליסות ביטוח החובה של טרקטורונים, בדרך כלל מבטחות רק נהג אחד. פרמיית הביטוח של פוליסת ביטוח חובה לטרקטורון, המאפשרת להרכיב על הטרקטורון נוסע נוסף, היא יקרה באופן יחסי. על כן, מרבית בעלי הטרקטורונים רוכשים פוליסת ביטוח חובה, שמבטחת רק את הנהג.
ואולם, הנהגים הפזיזים במקרים רבים מתפתים להרכיב נוסע נוסף על הטרקטורון, וכשמתרחשת תאונת דרכים הנוסע או הטרמפיסט אינו מבוטח בפוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון. כמובן, שבמקרה זה תאגיד קרנית יכסה את הטרמפיסט אך תאגיד קרנית יחזור בדרישת שיבוב לנהג הטרקטורון.

כיצד יש לנהוג לאחר תאונת טרקטורון?
במידה והתרחשה תאונת טרקטורון, יש להתייחס לתאונה זו כמו לתאונת דרכים רגילה עם כל הכללים והדרישות של תאונת דרכים רגילה . ראה הרחבה באתר שלנו שכתובתו:
www.gil-law.co.il . בנוסף, אם מדובר בטרקטורון שכור, יש לקבל ולרשום את הפרטים של פוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון, שהיה מעורב בתאונת הדרכים. כמובן שאם הטרקטורון התהפך ו/או נגרם לו נזק יש לצלם את הטרקטורון ההפוך ואם נגרם גם נזק יש לצלם גם את הטרקטורון שניזוק. יש כמובן לצלם גם את הפציעות ולהתפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי. יש להימנע ממגע עם חוקר של חברת הביטוח לפני התייעצות עם עורך דין מיומן בתחום תאונות הדרכים. חוקר של חברת הביטוח עלול למשוך את הנפגע בלשונו ולהוציא ממנו הודעות והצהרות שמאוחר יותר יקשו מאוד על התביעה. לדוגמא: כשמדובר במשאיות, טרקטורים ובטרקטורונים מנסים החוקרים להוציא מהנפגע הודעה שכביכול היה מדובר בפריקה וטעינה של סחורה, שאלה נסיבות שבהן לא חל חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. השיחות עם החוקרים ו/או עם נציגי חברות הביטוח מוקלטות ולפעמים הקלטה זו חורצת את גורל התיק.


כותב המאמר עורך / עורכת דין : דר' מרגנית גולדרייך

אין במאמר זה משום יעוץ משפטי ו / או חוות דעת מחייבת. כל האמור במאמר זה הינו פרי עטו של העורך / העורכת דין ודעתו של הכותב בלבד

עורכי דין כל הזכויות שמורות נט דין © 2007 www.netdin.co.il